Vårnumret är ute! Vi pratar om tillverkning. Ringön är en plats där saker och ting tillverkas i lite mindre skala. Så har det alltid varit. Mekaniska verkstäder, snickerier, plåtslagare etc. Nu ser vi en ny våg av småskalig tillverkning på Ringön. Det öppnar en syfabrik. Det bryggs öl. Det produceras konst. Någon kommer på att man kan bygga magiska saker av vanliga sugrör och det blir en världssuccé. Stort reportage om Gert på Lundby Plåt, om de nya planerana för Järnhallen och Strawbees. Och så lär vi oss mer om cirkulär ekonomi och forskaren i stadsbyggnaden säga sitt om utvecklingen på ön.

Här läser ni den: Ö-posten #7

Och alla andra nummer:
Ö-posten #1, Ö-posten #2,  Ö-posten #3, Ö-posten #4, Ö-posten #5, Ö-posten #6, Ö-posten #7.

//

Det började såhär.

Alldeles precis innan Jul 2016 kom det första numret av Ö-posten. Ringöns egna tidning. En idé från Bengt på KP Frukt&Grönt som vi har tagit vidare. Tanken är att vi ska berätta om människorna och företagen på Ringön, både nya och gamla. Vi vill också bevaka frågor som påverkar vardagen för alla som jobbar på ön. Detaljplan, byggprojekt, kommunikationer och annat. Och så har vi skrivit om öns historia då och då och en massa annat.

Hör gärna av er med tips och tankar på vad ni tycker att vi borde skriva om info@saltet.org