Vinternumret av Ö-posten är här, Snö-Posten som vi kallar den. Vi berättar bland annat om att det nu går att få temporärt bygglov på Ringön för verksamhet som faller utanför detaljplanen (Industri). Det betyder, exempelvis, att man kan öppna en kvällsöppen restaurang på ön. Ni kan också läsa om vad stadens politiska partier tycker om Ringön och det fina är att de är ganska överens. I princip alla håller med om att Ringön bör bevaras och att en mix mellan småindustri och ny kreativ verksamhet är positivt. Låga hus, högt i tak, med andra ord. Läs den här eller hämta ett ex. på någon av Ringöns restauranger.

Snö-posten: Ö-posten #9

Och alla andra nummer: Ö-posten #1, Ö-posten #2,  Ö-posten #3, Ö-posten #4, Ö-posten #5, Ö-posten #6, Ö-posten #7, Ö-posten #8, Ö-posten #9.

//

Det började såhär.

Alldeles precis innan Jul 2016 kom det första numret av Ö-posten. Ringöns egna tidning. En idé från Bengt på KP Frukt&Grönt som vi har tagit vidare. Tanken är att vi ska berätta om människorna och företagen på Ringön, både nya och gamla. Vi vill också bevaka frågor som påverkar vardagen för alla som jobbar på ön. Detaljplan, byggprojekt, kommunikationer och annat. Och så har vi skrivit om öns historia då och då och en massa annat.

Hör gärna av er med tips och tankar på vad ni tycker att vi borde skriva om info@saltet.org