På Ringön görs det betong och det görs musik. Det snickras med återvunna lastpallar och det snickras på hemsidor för italienska lyxkläder. Det bryggs öl. Det rostas kaffe och ja, det rostar rätt mycket överhuvudtaget. Det svetsas och blästras och sys och skruvas. Det görs konst. Kiosken på Järnmalmsgatan är ett konstverk sägs det. Snuslagret däremot är inte ett konstverk.

En parkeringsplats är en köksträdgård och en båt är en klubb. Någon klipper hår, andra klipper plåt. Några är från Syrien. Några är från Stora Höga. Aldardogänget är från Italien. Gert på Lundby plåt är från Lundby, kan man tänka. Men Kode plåt då, är de från Kode? Vi har inte frågat. Men vi har frågat Patricio som är bilmekaniker varför han flyttade från Chile till Ringön. Och vi har frågat Kajal och Deepika hur det kommer sig att de valde Ringön. De är från Indien.

Kort sagt, ännu ett nummer av Ö-Posten där vi försöker fånga den märkliga mix som gör att ön inte liknar andra stadsdelar. Och inte andra industriområden. Och inte andra öar heller, för den delen.

Läs tidningen här digitalt eller plocka upp ett ex. på någon av Ringöns matställen.

Ö-posten// Ö-Posten #11

Och alla andra nummer: Ö-posten #1, Ö-posten #2,  Ö-posten #3, Ö-posten #4, Ö-posten #5, Ö-posten #6, Ö-posten #7, Ö-posten #8, Ö-posten #9, Ö-Posten #10.

 

Det började såhär.

Alldeles precis innan Jul 2016 kom det första numret av Ö-posten. Ringöns egna tidning. En idé från Bengt på KP Frukt&Grönt som vi har tagit vidare. Tanken är att vi ska berätta om människorna och företagen på Ringön, både nya och gamla. Vi vill också bevaka frågor som påverkar vardagen för alla som jobbar på ön. Detaljplan, byggprojekt, kommunikationer och annat. Och så har vi skrivit om öns historia då och då och en massa annat.

Hör gärna av er med tips och tankar på vad ni tycker att vi borde skriva om info@saltet.org