Kära alla på Ringön

Kris och turbulenta tider. Coronaviruset har redan fått följder som vi aldrig hade kunnat drömma om. Det drabbar oss alla. Några i vår omgivning blir allvarligt sjuka och andra kan vara på väg att förlora sina företag som de byggt upp och drivit under en lång tid. Känslan av att inte veta vad man skall göra är oerhört jobbig.

Vi vill bra säga att vi finns här för er på Ringön. Om så bara för ett telefonsamtal. Det handlar om att överleva under tiden landet står still och för att lyckas med det måste vi inse att vi alla sitter i samma båt. Tänk efter om du kan bidra på något sätt, som medmänniska, fastighetsägare, företagare eller lunchgäst på någon av Ringöns restauranger. Kan vi hålla ut tillsammans så blir det bättre sen.

Vi har tagit reda på några stöd/rådgivningsfunktioner som Göteborgs Stad och Tillväxtverket har tagit fram och som kanske kan hjälpa några av er. Dessutom är vården i oerhört stort behov av skyddsutrustning så om ni har något i gömmorna så hör gärna av er till oss så tar vi det vidare.

Korttidsarbete/permittering:
Via Tillväxtverket kan man som egenföretagare ansökan om korttidsarbete vilket innebär att staten kan ta en del av lönen under en period. Du hittar all info på www.tillvaxtverket.seAnsökan öppnar den 7/4 och gäller retroaktivt från den 13/3. Alltså om du äger ett aktiebolag och tar ut lön själv och har förlorat stora delar av dina affärer på grund av Corona så kan du ansöka om korttidsarbete.

Företagsrådgivning:
Har ni frågor eller funderingar kring vilken typ av stöd ert företag kan få, då kan ni kontakta Business Region Göteborgs Företagslots på 031-3650065 Öppet 08.00-16.00

Allmänna råd och om du vill hjälpa till:
På Göteborgs hemsida www.goteborg.se hittar ni all information om staden i stort. Vad man kan få hjälp med eller hjälpa till med själv.

Skyddsutrustning till vården:
Det här behövs just nu (alla storlekar): Handsprit/ Handskar – plast och latex /Plastförkläden/ Ytdesinfektion

Till sist. Det har aldrig varit viktigare att hålla kolla på varandra än nu. Gör det och låt oss hjälpa varandra här på Ringön och i samhället i stort. Sköt om er och hör av er om ni vill. På mail till Red Top redtop@saltet.org eller till Matilda matilda@saltet.org

Peace and Love
Red Top och Matilda