Världens första busslinje mellan central Göteborg och Ringön!

Som ni alla vet är det lite komplicerat att ta sig till Ringön oavsett transportmedel och så kommer det att vara i alla fall fram tills nya Hisingsbron invigs nästa sommar. Vi på Saltet har arbetat med att utveckla Ringön under några år och stora saker har och kommer att hända, men vi anser att kommunikationen är avgörande, speciellt i detta skede där så många nya publika verksamheter är på väg att starta upp. Det måste upplevas enkelt och tryggt att ta sig till och från Ringön.

Tanken med bussen är att den skall rulla torsdagar, fredagar och lördagar mellan 17.00 – 01.00.Hållplatserna på Ringön kommer att ligga längs med Järnmalmsgatan och två stopp i centrala stan, vid Gustav Adolfs torg och Järntorget. På grund av rådande pandemi har vi inte bestämt när vi kör första turen, vi kommer att förhålla oss till gällande restriktioner och bedöma när bussen gör mest nytta i förhållande till det händer på ön.

Ekonomiskt är detta en stor satsning från oss på Saltet men för att garantera sex månaders drift behöver vi stöd från er på Ringön. Vår tanke är att resenärerna skall betala en liten peng när de åker med bussen, vi har även tänkt att sälja ett busskort för hela perioden. Men vi behöver även partners som kan gå in och stötta denna idé finansiellt.

Tror ni att ni kommer att ha nytta av denna testlinje så hör av er till oss på Saltet så hittar vi en bra lösning. Tillsammans gör vi Ringön starkare.

Matilda Lindvall & Johan Larsson 0705-236529 – Saltet på Ringön info@saltet.org