Hur är läget? Så här ungefär.

Vi tyckte det var dags för en rejäl lägesrapport från Ringön.  Det är så mycket av det vi drömt om och arbetat för som tar form just nu. ”Ok, kul, det går enligt plan alltså?

Absolut inte. Det är en sak vi lärt oss under åren med Saltet. Ingenting går enligt plan härute, och det är en av hemligheterna. Utvecklingen sker organiskt och ryckvis, det ligger i Ringöns dna. En sorts integritet. Ibland går det bakåt också. Det kan segla in en pandemi som sätter det mesta på paus. Någon tar ett storslaget intiativ men tappar sug efter ett halvår. Sånt händer här.  Men det mesta går åt rätt helt rätt håll, och det är vad Ö-posten handlar om den här gången.

Varsågoda, Ö-posten nummer 15:

Ö-posten #15

Och alla andra nummer: Ö-posten #1, Ö-posten #2,  Ö-posten #3, Ö-posten #4, Ö-posten #5, Ö-posten #6, Ö-posten #7, Ö-posten #8, Ö-posten #9, Ö-Posten #10,Ö-Posten#11,Ö-Posten #12,Ö-posten#13  Ö-posten#14

 

Det började såhär.

Alldeles precis innan Jul 2016 kom det första numret av Ö-posten. Ringöns egna tidning. En idé från Bengt på KP Frukt&Grönt som vi har tagit vidare. Tanken är att vi ska berätta om människorna och företagen på Ringön, både nya och gamla. Vi vill också bevaka frågor som påverkar vardagen för alla som jobbar på ön. Detaljplan, byggprojekt, kommunikationer och annat. Och så har vi skrivit om öns historia då och då och en massa annat.

Hör gärna av er med tips och tankar på vad ni tycker att vi borde skriva om info@saltet.org